Sunday, 13 November 2016

Dr.Forrest C.Shaklee

Dalam banyak2 inventor supplement ni, Mira sangat suka tentang Dr. Shaklee.. (ofkos.. sbb Mira penjual Shaklee kan). Hehe..

Bukan sebab jual Shaklee aje... Mira suka dia sebab Dr. Shaklee ni, dia sayang environment sama macam Mira cintakan environment, ewah..kihkuh.

Satu lagi.. Dr. Shaklee ni sebab dia berkerjaya sebagai Chiropractor. Mira pun sebab prolapse dics ni, maka tersuka kat org yang tere bab tulang-temulang, sendi-menyendi nih..

Antara kualiti Dr.Shaklee:

1. Waktu dia lahir, dia sakit TB. Tak boleh gerak.. tapi dia tetap hidup dengan berbakti kepada manusia dan alam.

2. Sebab chiropractor lah dia jelajah jual formula supplement dia, dan dia buat multivitain yang pertama yang feveret Mira sangat tuh iaitu Vitalea.

3. Dia ni sayang environment.. sama la macam Mira..ihik..

4. Kagum dengan dia sebab dia cipta pencuci serba guna.. Basic-H dengan menginspirasi dan mengkagumi alam semulajadi. Non-toxic dan mudah terurai secara semulajadi (biodegradable).

Nama panjang dia.. Dr. Forrest C. Shaklee. Nama pendek, Dr. Shaklee.. kawan-kawan rapat dia plak panggil dia 'Shak'.

Tak kenal maka tak cinta..

Dr. Shaklee ni, dulu waktu dia dilahirkan, dia ada TB.. atau tuberculosis. Semua doktor yang rawat dan singgah mai 'muyi' Dr.Shaklee kat rumah dia, semua komen Dr. Shaklee.memang hidup tak lama. Paling kuat dia leh hidup pun, bila masuk era kanak-kanak.. lepas tu akan mati dengan tragis. Mak ayah mana tak sedih kann.. Maka...mak ayah dia bagi dia buat apa yang dia nak, disamping mak ayah dia sediakan.yang terbaik untuk dia - persekitaran rumah yang bersih, makanan berkhasiat dan udara yang bersih. So depa dok kat area pedalaman tu.. dapat lah Dr.Shaklee ni explore kat hutan menikmati segala alam semulajadi.

Piel Dr.Shaklee ni, dia suka belajar, apa yang dia nampak.. pastu dia akan menulis apa yang dia belajar. Buat buku dan sharing pada semua.

Antara quotes Dr.Shaklee:

"Minda ni macam kereta sorong. Ko sorong pi mana pun dia ikut aje. So, pastikan ko sedar, pandai pilih sape2 yang nak push minda ko, ke arah yang ko nak"

"Berhati-hati dengan pemikiran negatif, ia akan merosakkan keseimbangan badan"

Byk lagi.. nk tau lebih jom gugel atau masuk blog mira: amanahbuatku.blogspot.com..

Best kan Dr.Shaklee ni. Seorang yang betul2 berintegriti dalam memformula supplement, bisnes dan membina empayarnya.

Bayangkan.. Dr.Shaklee dilahirkan tak boleh bergerak, ramai yang jangka dia mati awal. Zaman kanak-kanak nya tak macam orang lain yang bebas berjalan, berlari. Tapi dia duduk, belajar menikmati alam, dan bantu orang yang sakit.

Dia tolong orang dengan ikhlas. Meninggal pada usia lebih 90 tahun.. dan berjasa banyak.. sampai kini.

P/s: Mira takkan sebarangan pilih supplement, kecuali supplement tu Mira yakin selamat & berkesan, semulajadi.

Ok. Meh contact Mira kalo nk beli vitamin shekli nih..

Mira Hamzah
019-282 1775
🍎Fathonah Empire🍎  
●Enliven●Inspiring●Fathonah●

#Amazing10 #pts2 #Shakleeamazing
#FathonahEmpire #IamAWahm #ShakleeKlang #ShakleeBukitTinggi #ShakleeSijangkanliveamazing #tsunamishaklee

No comments:

Post a Comment