Wednesday, 26 October 2016

Nak Kurus Secara Sihat..tapi Macamana?

Nak kurus.. secara sihat.. tapi tak pasti cara mana berkesan...
˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚

Nak kurus? In shaa Allah senang aje nak kurus ni.. yang penting kita tau cara.

1. Niat & Keazaman
Niat kene betul. Nak kurus sebab ape. Contoh, nak naikkan keyakinan diri. Nak cantik langsing untuk suami. Nak sihat dan tak nak penyakit singgah. NIAT & pasang AZAM ni betul2.m doa pada ALLAH yang baik2 aje.

2. Produk.
Apa yang kita nak makan. Boleh ambil supplement, tapi jangan sembarangan. Wajib untuk kita check dulu kandungan. Jangan malas untuk google dan buat research sikit. Yang penting kandungan selamat untuk kita makan. Dah disahkan oleh ujian2 klinikal. Jangan kita kurus tapi sakit pulak lepas tu.3. Cara.
Lain orang lain caranya. Detoks, Minum banyak air dan senaman.
Kalau kita nak kurus..bererti kita nak flush out semua kotoran yang tersimpan dalam badan. Kemudian kita tingkatkan metabolisma dengan cara yang sihat.4. Konsisten.
Kita dah niat, dah berazam, dah makan produk untuk detoks dan kurus. Tapi belum lagi nampak hasil.Tak ape.. jangan mengalah. Teruskan makan dan KONSISTEN. Istiqomah buat amalan2 jasmani dan rohani. Doa banyak-banyak.

5. Fikir positif.
Kalau nak kurus secara sihat.. penting untuk fikir secara positif. Sebab. Bila kita gembira.. hormon oksitoksin akan dirembeskan.. sistem imunisasi akan bertambah kuat. Dan segala sistem untuk program kurus akan berjalan lancar.

Haaa! Senang tak.. rilex.. bukan senang nak senang kan..

Kalau boleh cari kawan2 yang suka bagi semangat untuk kita terus kurus.

In shaa ALLAH..result ok..semua ok nanti.

Senyum.

Konsultasi Dari Hati & Keazaman Tinggi
<3 Mira Hamzah <3
019-282 1775

Penasihat SHAKLEE anda.

No comments:

Post a Comment