Monday, 24 October 2016

Bahaya Kalsium tanpa Magnesium

Kenapa kita tak boleh / tak digalakkan ambil kalsium tanpa magnesium?

Kalau buat macam ni selalu.. silap haribulan boleh dapat sakit jantung atau sakit organ lain. Bahkan boleh maut!.. Ha..Ngkau! Serious kan pasal ni. Tapi..kenapa ek?

Ok.. Kalsium kena ambik dengan magnesium (Mg) dan Vitamin D. Sebabnya.. kalau tak ambik dengan Vitamin D, kalsium yang kita makan tu macam pi curah buang kat dalam longkang aje.. tak serap dalam tulang pun. Membazir kan..

Kalau tak de Mg pulak? Kalsium yang kita makan tu akan mudah terenap kat dinding-dinding salur darah. Saluran-saluran jantung, buah pinggang dan organ-organ lain.

Bila terenap, kan ke nanti "blockage" kat salur tu. Cemane darah nak lalu? Nak bawak oksigen? nak bawak nutrien? nak bawak keluar segala toksik?

Fungsi jantung dan organ akan gagal.

Sebab tu penting ambik Ostematrix nih

Ok sambung balik sharing pasal kalsium ni..

Kenapa Ostematrix??

1. Sebab ianya mempunyai kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral yang menyokong penyerapan kalsium sehingga 99%.

2. Unik dan seimbang.

Kesemua mineral ini sangat unik, di ambil dari Laut Mati. Ostematrix mempunyai portion mineral yang seimbang. Jadi penyerapan optimum, dan tiada risiko enapan kalsium atau mineral lainnya kat mana-mana salur darah atau organ.

Banyak kes kita dengar, saluran jantung tersumbat, bukan semata-mata kes high cholestrol, tapi jugak sebab enapan kalsium mineral nih.

Kalau terenap kat pundi kencing, maka jadi lah penyakit batu karang..

3. "By Shaklee".

Sebab Shaklee ni dia bukan sahaja buat lab test untuk dapatkan kelulusan KKM semata-mata. Tapi Shaklee dah buat klinikal test untuk semua product dia. Bahkan dia dah buat landmark study. Ha, nanti Mira share di episod lain pasal landmark study. tak pun kalau rajin, gugel landmark study.

4. Trademark Shaklee:

Berkesan, Selamat, Semulajadi..

Ok.. dah tiba masa untuk ambik Ostematrix..

4 biji cukup untuk keperluan kalsium & mineral penting tubuh.

Jaga tulang ye.. jaga kesihatan..

Sebab ini pun amanah Allah..betulkann.. heheee

Good night.. 😘😘
 😆😆😆

No comments:

Post a Comment