Thursday, 3 November 2016

Shaklee, a small change in you, could change the whole life in the world

Mira sangat mudah jatuh sakit. Dari Mira sekolah, masuk U, start kerja. Selalu sakit-sakit. Bukanlah sakit yang teruk, tapi yang common macam demam, selsema, batuk. Mungkin jugak imun badan terlalu rendah sebab tak amalkan cara hidup sihat, dan hanya bergantung kepada ubat drugs dan steroid.

Sejak guna Shaklee. Badan terasa sihat. Sehinggakan terlupa pernah sakit yang Mira alami dulu.

Kenapa Mira cakap macam tu? Sebab tujuan makan supplement adalah untuk pulihkan iron level dalam badan. Tapi hasilnya, sengal-sengal badan, chronic fatigue, fibromyalgia dan sinus.. pulih sekaligus. Sebab tu Mira tak sedar, sakit tu dah lama takde.

Waktu tu dah hampir 5 bulan consume Shaklee. Memang bersyukur sangat. Terasa pelik, dan barulah Mira cuba kaji betul2 kenapa semua penyakit kronik yang Mira deritai hampir 10 tahun.. HILANG.

Rupanya Shaklee memang mengutamakan kualiti produk. Segala sumber produk ditapis ketulenan, memastikan ianya betul2 semulajadi, bebas GMO dan organik.

Minyak ikannya diperbuat daripada ikan-ikan kecil yang ditangkap di laut dalam beriklim sejuk untuk pastikan minyak ikannya paling tulen. Yang mengejutkan ikan-ikan ni dipantau dari satelit dan mendapat kelulusan penangkapan oleh Friends of the Sea yang menjaga populasi ikan sedunia.

Angkasawan NASA pun mintak Shaklee formulate 'lifestrip' iaitu supplement lengkap untuk para angkasawan mendapat nutrien lengkap sewaktu bertugas di angkasa.

Landmark study membuang berbillion dolar, hanya untuk membuat research tentang orang yang makan Shaklee selama 10-30 tahun vs orang yang makan produk lain dan yang tak makan Shaklee. Ternyata. Orang yang makan produk selain Shaklee presetasi kesihatan menurun dan akhirnya lebih teruk berbanding orang yang tak makan supplement langsung.

Bahan2 dalam soya Shaklee begitu tulen, BEBAS GMO, organik membuatkan orang yang makan produk Shaklee ni lebih sihat dari hari ke hari.

Bangunan Shaklee adalah bangunan yang pertama mendapat pensijilan bangunan lestari.

Bukan seperti produk lain, penghasilan produk shaklee mengutamakan staf yang bekerja dalam keadaan selamat, sihat dan bermotivasi tinggi.

Segala produk cucian dan penjagaan harian Shaklee bebas toksik yang boleh membuatkan masalah kulit seperti exzema, psoriasis dan sebagainya.

Yang paling penting dalam hidup Mira adalah anak-anak Mira. Bila selepas makan Shaklee...kesihatan mereka bertambah baik.. dan mereka membesar depan mata Mira.. Mira boleh kerja mencari rezeki melalui Shaklee.. dan menjaga anak-anak dan rumahtangga. Sesuatu yang Mira sangat impikan sejak dari bangku bilik kuliah Universiti lagi..ehehh..

Jadinya.. impian Mira.. Mira nak sihat, nak orang lain sihat, dan kita yang perempuan pulang ke lumrah asal isteri dan ibu, iaitu membesarkan anak-anak depan mata dengan penuh kasih sayang, disamping membantu kewangan keluarga..sama seperti Saidatina Khadijah r.a.

In shaa Allah..

Ameen.

Mira Hamzah
019-282 1775

Founder,
Fathonah Empire
●Enliven●Inspiring●Fathonah●

No comments:

Post a Comment